טיפים למבחני המיון

כחלק מתהליך הקבלה לתפקידים בחברות יעוץ אסטרטגי, נדרש המועמד להשלים מבחן פתרון בעיות – PST (Problem Solving Test), לדוגמא – מקינזי PST. שלב זה מגיע בדרך כלל לאחר הסינון הראשוני של המועמדים שהגישו קורות חיים ולפני שלב הראיונות, אולם ישנן חברות שלא דורשות את המבחן ומזמנות מועמדים לראיונות מיד לאחר סינון קורות החיים.

מבחן זה מורכב משאלות ברירה מרובה המבוססות על קייסים. המבחן נועד לבדוק את כישורי פתרון הבעיות של המועמד ואת יכולותיו לנתח מצבים עסקיים בתנאי אי-ודאות ובמהירות. המבחן בודק גם כישורים אנליטיים/מתמטיים, פירוש נתונים, הסקה לוגית וחשיבה ביקורתית. בנוסף, המבחן מאפשר למועמד להכיר טוב יותר את עולמו של היועץ בחברה ואת הבעיות איתן יידרש להתמודד בעבודה, שהן בעיקרן ניתוח מידע והסקת מסקנות.

שאלות הקייסים הנכללות במבחן שונות מאלה שבראיון הקייס בכך שבמבחן כל המידע הרלבנטי כבר מסופק לנבחן בשאלה, בעוד שבראיון יהיה על המועמד לשאול שאלות הבהרה את המראיין כדי לאסוף עוד מידע. המידע במבחן הוא מתמטי ברובו ומוצג בצורה של טבלאות וגרפים. לאחר שהנבחן קרא את הקייס ואת המידע המוצג בשאלה, יהיה עליו לקרוא את התשובות ולבחור איזו מהן ניתן להסיק מבחינה מתמטית והגיונית מהמידע שהוצג בשאלה. חשוב לציין כי בדרך כלל לא ניתן להשתמש במחשבון במהלך המבחן (ישנם דפי טיוטה לביצוע חישובים), ולכן תחת קוצר הזמן חשוב מאוד לדעת להעריך ולבצע אומדן כי לא תמיד ניתן לבצע חישובים מדויקים כדי להגיע לתשובה הנכונה.

להלן כמה טיפים להצלחה במבחן:

  • כדי להצליח במבחן כזה לא נדרש רקע עסקי או כל ידע ספציפי אחר, אולם לקראת המבחן חשוב מאוד לתרגל שאלות דומות לאלה המוצגות במבחן. לשם כך ניתן לקנות את מבחן ההכנה של אנליטיקל בחנות המקוונת שלנו.
  • מומלץ לחדד את היכולות הנדרשות כדי להצליח במבחן, ובכללן כישורים אנליטיים והבנת הנקרא באנגלית. לשם כך ניתן לעבור על מבחני GMAT או GRE שניתן למצוא באינטרנט.
  • במבחן עצמו מומלץ מאוד לקרוא היטב את השאלה ואת כל המידע הקשור אליה, מאחר וכל אחד מהנתונים יכול להיות קריטי בהבנת השאלה. הצגת המקרה יכולה להיות מבלבלת, וחשוב לשים לב לניסוח כדי להבין מהו החישוב הנדרש לפתרון השאלה.
  • חשוב במיוחד לתרגל את נושא המהירות והעמידה בזמנים, מאחר ובמבחן יש רק 2-3 בממוצע לכל שאלה ולכן כדאי מאוד לתרגל יכולת קריאה מהירה וניתוח מהיר של המידע.
  • במידה ולא מספיקים לפתור את כל השאלות, מומלץ לעבור בזריזות על השאלות הנותרות ולנסות לנחש ניחוש מושכל. הניקוד נקבע לפי מספר התשובות הנכונות, ולכן אין מה להפסיד…
  • בשאלות קשות במיוחד בהן לא ניתן להגיע לפתרון ודאי בזמן סביר, בדרך כלל ניתן לבצע אלימינציה ולהישאר רק עם 1-2 תשובות הגיוניות.
  • בשאלות מורכבות מומלץ לפרק את הבעיה למספר שאלות קטנות ופשוטות יותר, או לנסות להיזכר בשאלה דומה ממבחני התרגול.
  • כשמגיעים לפתרון מומלץ לבדוק אותו שוב ובמידת האפשר להציב את הפתרון בשאלה ולוודא שהוא מתאים.

בהצלחה!

צוות אנליטיקל


לרכישת מבחני הכנה אנליטיים שיעזרו לך להתכונן למבחני המיון של חברות הייעוץ

לעזרה בהכנת קורות החיים והמכתב הנלווה

לרכישת שירות הכנה לראיון

שאלות? צור קשר