תהליך הקבלה למשרות יעוץ אסטרטגי

תהליך הקבלה לחברות היעוץ המובילות מתחיל בהגשת אפליקיישן דרך אתר החברה. האפליקיישן כולל קו”ח ומכתב נלווה (cover letter), רקורד אקדמי, נסיון תעסוקתי, ולעיתים גם נדרשת בחירה באיזה משרד מעוניין המועמד לעבוד.

בקורות החיים על המועמד בד”כ להציג הוכחות להישגים בארבעה תחומי כישורים עיקריים – פתרון בעיות, הישגיות, יכולת להשפיע ומנהיגות. חשוב לכתוב את קורות החיים בצורה ברורה ומובנת, לא להשתמש במונחים מקצועיים שהקורא עשוי לא להבין ולא להותיר פערי זמן לא מוסברים. מומלץ להשתמש בעיצוב סטנדרטי וסולידי ולבצע הגהה קפדנית כדי למנוע טעויות איות ודקדוק. המבנה המומלץ לקורות החיים הוא:

השכלה: בחלק זה נדרש המועמד לפרט לגבי לימודיו והתארים שברשותו בסדר כרונולוגי הפוך. מידע לגבי התואר צריך לכלול את נושא הלימודים, מוסד הלימודים, ממוצע ציונים ופרסים או הצטיינויות. מומלץ לכלול גם תיאור של פרויקטים אקדמיים במידה והדבר רלבנטי. מועמדים שנבחנו במבחנים כגון GMAT, LSAT, SAT מתבקשים בד”כ לכלול את תוצאות הבחינה. בפרק ההשכלה מומלץ לפרט כמה שיותר ואף לצרף גליונות ציונים אם ניתן.

נסיון תעסוקתי: על המועמד לפרט את הנסיון התעסוקתי שלו ולהדגיש את הישגיו המשמעותיים בכל תפקיד משמעותי שביצע מעבר לתחומי האחריות היומיומיים, ואת ההשפעה שהיתה לו על הארגון. בנוסף מומלץ לתאר התנסויות בולטות וכישורים מיוחדים. כאשר המועמד מפרט את הישגיו, חשוב להדגיש את החלק שלו בהישג ולהביא נתונים כמותיים על ההישג אם מתאפשר.

כישורים נוספים והישגים: על המועמד לציין פעילויות קהילתיות או מסגרות בהן התנדב, וכן תפקידים ותחומי אחריות במסגרתם נדרש לגלות מנהיגות ויוזמה. במידה והמועמד לקח חלק בפעילויות נוספות ועסק בספורט או בתחביבים אחרים, זה המקום לציין זאת. באופן כללי מומלץ לכתוב כל דבר שיאפשר לקורא ללמוד על הנקודות החזקות של המועמד.

שפות: על המועמד לציין שפות בהן הוא שולט ברמה של שיחה עסקית לפחות, ואת רמת שליטתו בכל שפה.

במכתב הנלווה מציג המועמד בקצרה את עצמו ואת קורות החיים שלו לארגון בו הוא רוצה לעבוד. המכתב אמור להדגיש מדוע המועמד רוצה לעבוד בארגון המסוים הזה ומדוע הוא מתאים לתפקיד. למכתב משקל רב ביצירת רושם מתאים אצל המעסיק, מאחר והוא יכול ללמד על המוטיבציה של המועמד ועל כישוריו הבסיסיים. לכן חשוב לנסח מכתב חזק ומעניין כדי להגדיל את הסיכוי לקבל זימון לראיון. במידה וישנם פערי זמן בקורות החיים, המכתב יכול לשמש את המועמד כדי להסביר פערים אלו.

לאחר הגשת קורות החיים והמכתב הנלווה, יעברו חלק מהמועמדים לשלב הבא בתהליך הגיוס – מבחנים וראיונות. הראיונות מתחלקים לשני סוגים עיקריים – experience/fit interview, case interview.

במקינזי, למשל, בד”כ כולל החלק הזה שלושה סיבובים. הסיבוב הראשון כולל מבחן פתרון בעיות בן 60 דקות (ראה מקינזי PST) בו מוצגות לנבחן בעיות עסקיות והוא נדרש לענות על שאלות בחירה מרובה תוך ניתוח הבעיה. בנוסף כולל הסיבוב הראשון סדנת ראיונות בה מתרגלים המועמדים ראיונות קייס עם מועמדים נוספים ועם יועצים ממקינזי. הסיבוב השני כולל שלושה ראיונות אישיים של 45 דקות כל אחד. כל ראיון כזה כולל ראיון קייס עסקי שבוחן פתרון בעיות וכישורים אנליטיים, ובו מוצג קייס אמיתי איתו התמודדה החברה. לחלק מהשאלות אין תשובה ברורה או תשובה טובה, והן נועדו כדי לבדוק את תהליך החשיבה של המועמד וכיצד הוא מתמודד עם תנאי חוסר ודאות, אילו נתונים הוא לוקח בחשבון וכו’. שניים מהראיונות כוללים גם שאלות התנהגותיות על התנסויות וחוויות של המועמד מהעבר, עליהן אמור להשיב המועמד תוך שהוא מתאר את ההתנסויות החשובות ביותר שלו ואת הפעולות בהן נקט והביאו להצלחה. ע”פ התנהגות המועמד בעבר יכולים המראיינים ללמוד על כישוריו ולהסיק כיצד יפעל בעתיד. הסיבוב השלישי ואחרון של הראיונות מתקיים במשרד בו עתיד המועמד לעבוד, כאשר אופי הראיון משתנה ממשרד למשרד.

ב-BCG, לדוגמא, ישנם בד”כ שני סיבובים של ראיונות קייס, כאשר הסבב הראשון כולל שלושה ראיונות נפרדים והשני כולל עוד שני ראיונות. בנוסף ישנם ראיונות אישיים (ראיונות fit) שנועדו להכיר את המועמד ולבדוק כיצד הוא יתאים לעבודה בחברה, דרך שאלות התנהגותיות על התנסויות בעברו של המועמד בהן הוא נדרש להשפיע על צוות, לשכנע מתנגדים או להתמודד עם מכשולים. כחלק מהראיון תינתן למועמד הזדמנות לשאול שאלות ולהכיר טוב יותר את החברה.


לרכישת מבחני הכנה אנליטיים שיעזרו לך להתכונן למבחני המיון של חברות הייעוץ

לעזרה בהכנת קורות החיים והמכתב הנלווה

לרכישת שירות הכנה לראיון

שאלות? צור קשר